Communicatie is een vak apart, maar gezond verstand brengt je al een heel eind. Je hoeft niet op eieren te lopen bij het maken voor een bericht en bij het hanteren van de ‘Do’s & Don’ts’ voor Social Media. Communiceer zoals je graag wil dat met jou gecommuniceerd wordt. Zakelijk succes boeken met Facebook? Lees dan verder voor een paar tips.

Online is het natuurlijk net even anders dan in real life. Persoonlijke accounts kun je gebruiken zoals je wil, maar voor je zakelijk account zijn er nog wat do’s en don’ts. Heel veel mensen zijn inmiddels actief op social media. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en LinkedIn zijn voor de meesten geen onbekende termen meer. Wil je opvallen? Dan werkt het goed wanneer je recht vanuit je passie plaatst.

Tips: Mensen lezen je bericht niet

Mensen scannen de berichten, ze kijken even snel op social media en nemen niet de tijd om langere posts te lezen. Er bestaan miljoenen accounts op social media. De meeste mensen volgen zeker een tiental accounts. Het is dus jouw taak om tussen al die accounts op te vallen.

5 TIPS bij het maken van je FB berichten

  1. Zorg dat je berichten interessant zijn voor je volgers; actualiteiten, een goede tip, een mooi verhaal of ervaringen doen het goed. Daarnaast kun je voor grappige berichten gaan.
  2. Let op je spelling. Iedereen maakt fouten, maar de meeste kunnen voorkomen worden door even de tijd te nemen om je post na te lezen voordat je het verstuurt.
  3. Ga voor de positieve insteek, er zijn weinig volgers die van negativiteit houden. Belangrijk is ook het tijdstip dat je het bericht plaatst. Je volgers behoren online te zijn, kijk naar je doelgroep.
  4. Ben creatief. Let op de copyright van je afbeeldingen, zorg dat de afbeeldingen van jezelf zijn of weet van wie ze zijn voor je ze gebruikt, dat kan je een hele duit schelen aan onverwachte facturen.
  5. Ben consequent. Post met regelmaat zodat degene die niet vaak op hun social media kijken, toch je bericht ook een keer langs zien komen. Werk je vooruit met geplande berichten dan weet je dat er al een jaar lang beweging op je Facebookpagina is. Meer weten? Voor beginners is er een workshop waarbij je de eerste stappen in Facebookland zet. Ook weten we waar je lokaal terecht kunt om goed op weg te gaan met je Facebookmarketing plan.