Wil jij graag snel aan de slag in de journalistiek? Dan zoekt de redactie van DeMooiBernhezeKrant jou!

DeMooiBernhezeKrant is dé krant voor Bernheze door Bernheze. De feelgood-krant komt bij ruim 13.000 huishoudens door de brievenbus en via www.mooibernheze.nl trekt de nieuwssite zo’n 1500 bezoekers per dag. Wekelijks bereikt DeMooiBernhezeKrant, met verdiepende, positieve journalistiek, betrokken lezers via print en online via de nieuwssite, digitale krant én binnenkort de nieuwsapp.

Kom stagelopen en pak de kans om te schrijven voor de lokale krant! Zie jouw ideeën, human interest verhalen, verslag van een evenement dat je bijgewoond hebt, een interview met een initiatiefnemer of contentcreatie terug in print, op onze site en social media.

Wat ga je doen?

Als stagiaire van DMBK moet je zelfstandig kunnen werken, mag je creatief meedenken en sta je open voor verbetering. Je zult meedraaien in het redactieteam, veel schrijven, redigeren en op pad gaan. Je bent assertief en vindt het leuk om een praatje te maken met (onbekende) mensen.

Wat verwachten wij van jou?

We zijn op zoek naar een journalistiek talent, het liefst afkomstig uit gemeente Bernheze (Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch). Je vindt het tof om mooie verhalen te schrijven. Daarnaast is een schriftelijke- en mondelinge taalvaardigheid een vereiste.

  • je volgt een journalistieke HBO-opleiding

  • je werkt graag samen, maar vindt het ook prettig om zelfstandig te werken

  • je kunt goed communiceren

  • je bent assertief en stapt graag op mensen af

Wij nemen door het gehele jaar stagiaires aan. Je werkt zo’n 36 uur per week (vrijdagmiddag vrij) en ontvangt stagevergoeding.