Je promotiemateriaal maken doe je niet omdat je je verveelt. Dit doe je omdat je iets wilt vertellen aan een bepaalde doelgroep. Wil je informatie delen? Bezoekers naar je festival trekken? Klanten naar je bedrijf krijgen? Of je actie en aanbiedingen aan de man brengen?
Wij, Bernheze Media, hebben hiervoor een flyer en een folder laten maken. Een flyer omdat we onze lezers – particulieren en ondernemers – willen laten weten dat we meer doen dan een krant maken. Daarnaast willen we onze klanten en duidelijk geïnteresseerden laten weten wat we allemaal nog meer doen behalve de dienst die zij van ons kennen.

Waar kijk je naar wanneer je de keuze tussen een flyer en folder maakt
Eerst is er natuurlijk ook de brochure: een boekje van geringe omvang dat bestaat uit meerdere vellen gevouwen papier. Een folder is gevouwen, denk maar aan het Engelse werkwoord ‘to fold’ dat vouwen betekent. In een folder vertelt je kort samengevat je boodschap. Dit zal de lezer aanzetten tot actie. Met het nodige beeldmateriaal en de boodschap moet het duidelijk en doeltreffend zijn. Een flyer is altijd ongevouwen en hoort te knallen. Een flyer bestaat uit een enkel blad dat aan één of twee zijden bedrukt kan worden. Met minimale tekst, maximale aandacht.

Meer weten?
Ontwerp, drukwerk en verspreiding; wij helpen je graag je ideeën tot realiteit te brengen.