Stap 5

AVG 5. Website & SSL certificaat

Naast de bedrijfsmatige lijstjes, ben je inderdaad ook even bezig met je website. Bij voorkeur zet je de disclaimer, de algemene voorwaarden en de privacy policy onderaan je website; dat is wat de meeste bedrijven doen. Je kunt deze echter ook bij je dienstverlening plaatsen. Je website heeft een SSL certificaat nodig, zodat je website beveiligd is. Bij Bernheze Media is dit SSL Certificaat een onderdeel van je hostingcontract.

Website
Wat is een SSL certificaat?
Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens op je website tussen de server waar jouw website op staat en de internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer) die je website bezoekt.

Wat betekent SSL?
SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer; een beveiligingslaag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser. Waarom? Hoe veiliger hoe beter, meer weten? … lees meer over SSL Certificaat

E-mail

Kan ik mijn mailinglijst nog gebruiken?
Enerzijds lijkt het dat e-mailmarketeers hun activiteiten geregeld hebben met de Telecomwet en de Code E-mail.

Zolang je je aan de wet houdt, is er niets aan de hand. Je kunt je huidige database na 25 mei blijven mailen. Belangrijk blijft wel dat je commerciële mailings alleen mag versturen aan contacten die daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze toestemming of opt-in is al jaren goed geregeld met de huidige Telecomwet. Daarin veranderd niets.

Hoe zit het: Telecomwet en de Code E-mail; waarom de wet AVG?
De AVG vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).  De AVG of de GDPR geldt voor de hele Europese Unie en heeft twee consequenties in deze snelveranderende maatschappij: versterking en uitbreiding van privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties.

Het aanmeldproces voor nieuwsbrieven?
De inrichting van het aanmeldproces blijft als de huidige werkwijze. Let wel: het moet duidelijk zijn voor je contacten dat ze toestemming hebben gegeven en legt vast met welk doel je hun gegevens bewaard.

OPDRACHT:
1. Maak een lijstje waarin je beschrijft hoe je met e-mailmarketing omgaat.
2. Welke gegevens je bewaard en waarom
3. Deel met je medewerkers hoe je bedrijf hierin staat. Dit zal per groep werknemers verschillen:
werken ze in de verkoop? in de dienstverlening? hebben ze geen persoonsgegevens onder hun beheer?

 * alleen voor ZZP, zelfstandig ondernemers en Midden Klein Bedrijf
terug…
Stap 6…