Heerlijk. Afspraken. Gewoon lekker even bijpraten, nieuwtjes delen en uitdagingen bespreken. Echt contact. Er gaat nog steeds niets boven echt contact. Maar onze wereld zit zo niet helemaal meer in elkaar. Ik heb de bezoekjes bij mijn collega-ondernemers heel erg gemist. De vluchtigheid van de dag neemt vaak een loopje met me en het is dan ook extra genieten wanneer je de tijd pakt en gewoon even met een kop koffie dat gesprek aangaat. Helaas alle bezoekjes waren afgelast.

Nou schrijf ik heel graag en doe dat met regelmaat voor allerlei verschillende doelen. Voor DeMooiBernhezeKrant, een advertorial of snel een vullertje met leuke informatie of een column voor ondernemers met leuke of leerzame content.

Content
Content betekent letterlijk ‘vergenoegd, gelukkig’. En sommige mensen worden ook heel blij van de content die ik hier bedoel voor de social media. De informatie-items in een bericht; bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen, geluid, video en animaties worden ook content genoemd.

Juist nu. 
Schrijven van teksten is dus nodig om berichten te hebben die je kunt gebruiken op je website of in je social media. Ik heb het er al eens eerder overgehad. En vooral nu in deze periode dat de meeste klanten je moeten vinden via de media, is jouw verhaal superbelangrijk.
Ik denk, wat ik zo hoor in het veld, is dat de meeste ondernemers niet durven, omdat ze bang zijn fouten te maken. Dit brengen ze dan als ‘ik kan dat niet hoor, dat schrijven’ of ‘ik heb daar geen zin in’, ‘nergens voor nodig’.

Fouten maken
Over het algemeen is Nederlands goed om te leren, oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Acht jaar DeMooiBernhezeKrant corrigeren met behulp van de beste redactieleden van Bernheze, daar leer je natuurlijk veel van. En natuurlijk hebben wij ook zo onze bronnen waar we uit putten, als we er even niet uit komen of het er niet eens over zijn. Want bij DeMooiBernhezeKrant is het niet altijd de vraag ‘hoe hoort het?’, maar soms ook ‘hoe leest het ’t makkelijkst?’. En dan heb je ook nog de artikelen die aangeleverd worden, waar we niet teveel in willen snijden. En zoveel mensen, zoveel meningen.

Lang leve de Nederlandse taal
De snelste manier om je tekst, je Nederlands te checken is Google. Wil je de juiste spelling van een woord controleren? Pak dan woordenlijst.org. erbij. Onze redactie gebruikt daarnaast de website ‘Onze Taal’ en ‘Taaladvies.net’, dat zijn de beste bronnen voor taalvragen. Wederom wordt op laatstgenoemde website weer eens bewezen dat een website niet mooi hoeft te zijn, om goed te functioneren en veel bezocht te worden. En je kunt de taaladviseurs zelfs appen of bellen. Zo kom je er wel wat betreft die fouten.
Laat je niet tegenhouden door hen die met woorden kunnen toveren. Probeer het eens, het is leuker dan je denkt en foutjes zijn op je website of in je social media zo rechtgetrokken. (dus laat maar weten, als er een fout instaat)

Toch hulp nodig? Laat het even weten waar je tegen aanloopt. Met een paar tips schrijf je waarschijnlijk zo een boek vol over je passie, je bedrijf.