FAQ2023-12-13T11:34:08+01:00

Veel gestelde vragen

Een boodschap overbrengen die begrepen wordt, is niet altijd makkelijk

A/B-test2019-02-11T20:09:02+01:00

Dit is een testmethode om de effectiviteit van twee mogelijkheden te meten en wordt vooral toegepast binnen advertenties via Google Adwords om te kijken welke advertentie A of B het meeste effect heeft.

Banner2019-02-11T20:09:59+01:00

Dit is een online doorklik in vele vormen die voornamelijk bestaat uit grafische vormgeving. Een banner leidt meestal naar een pagina waar meer informatie te vinden is over het onderwerp van belang; zoals bij een reclame-uiting. Vaak kom je op die pagina door op de banner te klikken.

Call to action2020-05-04T19:12:10+02:00

Een oproep tot actie. Dit begrip wordt gebruikt in de marketing om potentiële kopers na het ontvangen van een reclameboodschap tot een specifieke handeling over te halen, zoals het bestellen van het product, het bellen van een telefoonnummer of het downloaden van een e-book.
Zoals je onder deze link kan vinden

Canva2020-05-04T19:14:18+02:00

Wil je geweldige ontwerpen maken in een kwestie van minuten?

Het geweldige pakket van functies in Canva maakt het makkelijk om je ideeën om te toveren in prachtige ontwerpen. Zoek gewoon naar de beste grafieken, foto’s en lettertypen en gebruik vervolgens de sleeptool van Canva om een ontwerp te maken.

De instructies vind je op internet, maar … toch hebben wij een document gemaakt hoe je snel een banner kan maken voor je nieuwsberichten of social media. Zoals je ziet in de de ‘image carrousel’ van WordPress.

Contentbeheer2019-02-11T20:14:49+01:00

Het beheer van je afbeeldingen en teksten op je website en social media behoort bij je contentbeheer en is een onderdeel van de marketing. Is het up-to-date houden van je website een struikelblok? Gebruik je tijd en geld slim en vraag ons om je te helpen met enkele tips! … info@bernhezemedia.com

Domeinnaam2020-05-04T19:18:49+02:00

Uitleg in gewone taal: Een domeinnaam is niet meer dan het adres waar je wil gaan wonen.

Een huisadres staan bij de gemeente geregistreerd en de domeinnamen bij Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland. Er kan net als een adres maar een uniek website adres geregistreerd worden…

…lees meer

E-commerce2019-02-11T20:15:58+01:00

Dit is een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Producten worden direct aan de consument of aan bedrijven verkocht, of van consument aan consument. Vaak worden ook ondersteunende activiteiten als onderdeel van e-commerce gezien. Denk hierbij aan het afhandelen van online betalingen, distributie en online marketing.

Flickr2019-02-11T20:16:32+01:00

De website www.flickr.com is de grootste fotowebsite ter wereld. Gebruikers kunnen hier zelf ge-uploade foto’s met elkaar delen.

Google Adwords2019-02-11T20:27:23+01:00

Dit is een dienst van Google waarbij advertenties in de zoekresultaten worden getoond. Men kiest bij welke zoekopdrachten een advertentie vertoont gaat worden en daar betaal je dan voor.

Harde conversie2019-02-26T14:21:22+01:00

Deze vorm van conversie draagt meteen bij aan het bedrijfsresultaat, denk bijvoorbeeld aan een online bestelling. Hierbij is meteen sprake van een klant en niet van een lead.

Internet Service Provider ISP2019-02-26T14:22:21+01:00

De term ISP staat voor Internet Service Provider. Dit is de provider die bij u thuis het internet regelt en waarbij u het abonnement heeft.

Keywords2024-01-05T17:33:52+01:00

Keywords zijn letterlijk ‘sleutelwoorden’, belangrijke woorden in een tekst die de voornaamste betekenis van de tekst definiëren. In termen van zoekmachine optimalisatie staat het gelijk aan een zoekwoord, een woord waar vaak naar gezocht wordt. …
wanneer je deze woorden gevonden hebt, kun je deze gaan gebruiken zodat je zoekmachineoptimalisatie kan toepassen.
Je vindt meer informatie over Search engine optimization (SEO) ofwel zoekmachineoptimalisatie … klik hier

Wil je een zoekwoordenanalyse en informatie hoe daarna verder? … klik hier naar SAVU marketing. Sander van Vught vertelt je graag meer over de mogelijke zoekmachineoptimalisatie.

Lokale Marketing2019-02-26T14:22:56+01:00

Met lokale marketing richt een bedrijf zich specifiek op een regionaal of lokaal publiek. Met behulp van een lokale marketingstrategie creëert het bedrijf zo vertrouwen en worden potentiële klanten in contact gebracht met de producten en diensten van het bedrijf. Het opbouwen van zulk soort relaties met klanten is een belangrijke voorwaarde voor succes.

Meta Business Suite2023-04-03T18:04:02+02:00
Hier plan je je berichten in, zodat je niet elke dag met je social media bezig hoeft te zijn en er toch actuele berichten opkomen. Deze berichten kun je natuurlijk wel aanvullen met live-berichten.
Ga eens kijken op Meta Business SuiteWat is Facebook Business Manager (of Meta Business Suite)?
Het is een verzamelplek voor handige tools waarmee je berichten beantwoordt, de prestaties van je recente posts bekijkt, nieuwe berichten inplant en je advertenties beheert.
Toegang krijgen tot Handelsbeheer: als je bedrijfsaccount een handelsaccount heeft, kun je dit vanuit Meta Business Suite voor computers openen. Je kunt ook een nieuw handelsaccount voor je bedrijf maken als je er nog geen hebt.

 

Is Facebook Business gratis?
De enige paginafunctie die niet gratis is, is adverteren.


Het is in strijd met de richtlijnen van de Facebook-community om meer dan één persoonlijk account te hebben. Als je je bedrijf, organisatie, merk of product op Facebook wilt vertegenwoordigen, kun je je persoonlijke account gebruiken om een pagina te maken en beheren.

Microblog2019-02-26T14:24:11+01:00

Een microblog is hetzelfde als een blog, maar dan geoptimaliseerd voor korte, snelle updates, denk bijvoorbeeld aan Twitter.

Nieuwe media2019-02-26T14:24:52+01:00

Dit is een verzamelterm voor vormen van mediacontent die data, tekst, geluid en beelden combineren in digitaal formaat.

Onepager2022-05-31T08:13:05+02:00
 • Een professionele, overzichtelijke website op één pagina!
 • Een aantrekkelijke onepager zoals dit voorbeeld met sterke teksten…
 • Een WordPress is gemaakt met een wysiwyg editor, ofwel een ‘what you see is what you get’ in een content management systeem.
 • Een onepager met een uniek design in hun eigen huisstijl
 • Voor starters, maar ook ondernemers die hun expertise graag op internet tonen.
 • 100% responsive voor mobiel en tablets.
 • Een onepager die altijd uit te breiden
 • Geen verrassingen.
Picasa van Google2019-02-26T14:26:52+01:00

Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

 • eenvoudig en snel
 • geschikt voor elke gebruiker
 • met groot gemak orde in je digitale fotocollectie
 • plaats foto’s in een map waarvan de naam begint met JJJJ-MM-DD, zo zoek je snel

LET OP: wanneer u de installatie start moet er voldoende ruimte op de pc zijn
LET OP: verwijderd u picasa of foto’s uit picasa dan zijn ze ook verwijderd van uw pc.

* overzicht houden in een grote hoeveelheid digitale foto’s.
* hanteer een bepaalde systematiek en archief
* geen snelle computer voor nodig.
* bestandsstructuur voor foto’s

De Installatie Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Tijdens het installeren van Picasa wordt gevraagd welke mappen meegenomen moeten worden bij de indexatie van de foto’s. Daarbij kan de gehele schijf of een specifieke map met afbeeldingen worden aangewezen. Meestal is het voldoende om de persoonlijke map met afbeeldingen te selecteren. Na de installatie begint Picasa gelijk met het laden en scannen van de foto’s; op het scherm komen de thumbnails van de foto’s in snel tempo voorbij.

LET OP: De ingescande gegevens kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, neem een map waar voldoende ruimte is.
Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Naam en locatie van foto’s aanpassen

In Picasa worden foto’s gemakkelijk van het ene mapje naar het andere gesleept en kan de naam eventueel worden aangepast. De originele bestanden worden echter niet zomaar zonder toestemming gewijzigd. De bestandsnamen van een reeks foto’s kunnen heel eenvoudig in één keer worden aangepast door deze te selecteren en vervolgens te kiezen voor ‘Afbeelding’, meerdere bewerken, ‘Naam wijzigen’. De bestanden krijgen dan allemaal dezelfde naam, aangevuld met een oplopend nummer.

Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Importeren van foto’s
Het importeren van foto’s gaat heel eenvoudig met de knop Importeren.

Picasa importeert automatisch de foto’s van de aangewezen locatie (toestel of bestandsmap). Pas op dat na het selectief importeren de nog niet geïmporteerde originele bestanden niet worden verwijderd. Kijk ook even naar de functie Extra, Mappenbeheer waar kan worden aangegeven welke fotomappen meegenomen moeten worden en welke niet.

Belangrijk!

Wat Picasa voornamelijk zo gebruikersvriendelijk maakt, is de integratie met andere software. Foto’s kunnen eenvoudig per e-mail worden (ook hier geldt de tip met de CTRL-toets!). De bestandsgrootte van de foto’s wordt aangepast aan de beperkte snelheid van internet zodat ook met een trage internetverbinding de e-mail snel verzonden en ontvangen (!) kan worden.

Het exporteren van foto’s waarbij het formaat en de bestandgrootte aangepast kunnen worden, is ook een prettige functie. Daarnaast kunnen de foto’s met een Blogger-account direct op de blogwebsite worden geplaatst

TIP: Na het de-installeren van Picasa kunnen de achtergebleven Picasa.ini-bestanden met de zoekfunctie van Windows gemakkelijk worden verwijderd.

Ranking2019-02-26T14:27:22+01:00

Google ranking vertelt hoe hoog een webpagina in de zoekresultaten van een zoekmachine op een bepaald zoekwoord terug te vinden is.

Retweet2019-02-26T14:27:50+01:00

Een retweet is een doorgestuurde tweet op Twitter. Gebruikers kunnen tweets van anderen doorsturen naar eigen volgers.

Search Engine Optimalisation (SEO)2020-05-04T19:25:04+02:00

Search engine optimization (SEO) ook wel Zoekmachine optimalisatie genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. Door de optimalisatie van je website wordt de vindbaarheid van je website verhoogd in zoekmachines. het Nederlands noem je dit zoekmachineoptimalisatie.

Verbetering kan door voor de organische (niet betaalde) zoekresultaten; vaak van Google:

 • Dit kun je deels realiseren door goed te schrijven voor het web in zogenaamde blogs.
 • Je online content kun je hierop afstemmen.
 • SEO Yoast is een plugin die inclusief  bij onze websites op actief staat. Deze is door jezelf in te vullen.
 • Een SSL certificaat aanschaffen bij je provider
SSL certificaat2020-05-04T19:06:34+02:00

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer; een beveiligingslaag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser. Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens op je website tussen de server waar jouw website opstaat en de internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer) die je website bezoekt…

lees meer

Studio voor makers2020-05-26T08:41:37+02:00

Studio voor makers, hier vind je alle tools om berichten en video’s in te plannen op Facebook en Instagram, te publiceren, advertenties te maken en statistieken in te zien. Hiermee kun je effectief berichten plaatsen. Studio voor makers beïnvloed het algoritme niet, wat sommige andere planningstools wel doen. Het voordeel van vooruit plannen is dat je je tijd efficiënter gebruikt en het meer rust geeft in je hoofd.

Bekijk hier studio voor makers

Teksteditor2020-05-04T19:27:23+02:00

Een teksteditor is een computerprogramma waarmee onopgemaakte digitale tekst (platte tekst, bijv. gecodeerd als ANSI, UTF-8 of UTF-16) bewerkt kan worden. Voor iedereen die dit snapt, was de uitleg niet nodig :). Je hebt vast eens gehoord van computertaal, dat die uit codes bestaat. Alles wat je ziet op internet op je pc zijn eigenlijk allemaal tekentjes die met de juiste combinatie jou een andere vormgeving laten zien.

Een voorbeeld:
Ik wil het woord ‘leerzaam’ dikgedrukt laten zien. In code zou dat als volgt zijn: Ik wil het woord <b>leerzaam </b> dikgedrukt laten zien.
En omdat niet iedereen die codering kent heeft iemand  de teksteditor bedacht. Met allemaal mogelijkheden…
– Hoe fijn, want nu kunnen we de codes achterwegen laten en maakt de editor de codes op de achtergrond. En werken wij in een WYSIWYG (uitspreken: Wieziwig).
Een ‘What you see is what you get’ omgeving.

Wil je een link maken? … klik hier

Twitter2019-05-18T18:36:54+02:00

Deze sociale netwerksite is de bekendste vorm van microbloggen. Gebruikers plaatsen updates van onderwerpen die hen nu bezighouden. Volgers kunnen dit direct lezen.

 

URL > Uniform Resource Locator2019-05-18T18:41:50+02:00

Een URL is het adres van een internetsite (of ander bestand) op het worldwideweb (www).

Vimeo2019-05-18T18:46:23+02:00

De sociale netwerksite www.vimeo.com. Is een videowebsite waar gebruikers zelf ge-uploade video’s kunnen delen.

Wet AVG2020-05-04T19:31:50+02:00

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Wat verandert er?
Er verandert niets. Wat? Ja, echt er verandert eigenlijk niets. Echter wat er al was, moet je gaan documenteren. Er is de afgelopen jaren veel veranderd; de digitale wereld gaat razendsnel, wat ook in de werkwijze en de informatie verzameling van data een enorme toevlucht genomen heeft. Dit loopt bij veel partijen uit de hand en zijn voor de overheid niet meer te controleren. Daarom deze Wet AVG die zorgt dat we gaan documenteren over de de privacygevoelige gegevens van onze klanten/contacten.

Waarom?
De AVG zorgt onder meer voor:
-versterking en uitbreiding van privacyrechten;
-meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
-dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders.

Wat is de AVG wet: algemene verordening gegevensbescherming(AVG)

De AVG-regelhulp heeft als hulp bij de voorbereiding op de AVG, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de interactieve tool ‘de AVG-regelhulp’ ontwikkeld. Als u de vragen uit de regelhulp beantwoordt, krijgt u een praktisch advies op maat over waar u nog aan moet werken om goed voorbereid te zijn op de AVG. De AVG-regelhulp is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Nadat je deze tool gebruikt hebt, de regelhulp, kan je aan de slag.

Wetransfer: digitale verzenddienst2019-02-11T20:06:28+01:00

We Transfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot twintig gigabyte verstuurd kunnen worden. Met de dienst kunnen documenten, foto’s, muziek, presentaties en video gedeeld worden met maximaal 20 ontvangers. Alle bestanden worden 7 dagen bewaard door de dienst…

… uitgebreide uitleg over We Transfer

Whitelisten van e-mailadres: hoe doe ik dat?2020-10-17T14:44:54+02:00

Tegenwoordig zijn er strenge spamfilters waardoor je een grotere kans hebt dat je e-mails die je verstuurd, in de spammap van de ontvanger komen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. De mail moet rechtstreeks in de inbox komen. Er zijn instellingen die je zelf of jouw provider kan instellen, zodat de kans wat kleiner wordt dat jouw e-mailbericht in zijn spammap komt, maar de ontvanger kan ook zorgen dat hij je mail goed ontvangt.

De ontvanger kan er zelf voor zorgen dat jouw e-mail in zijn of haar inbox terecht komt, in plaats van in zijn spammap, door middel van één handeling. Wanneer hij of zij het e-mailadres op de zogenaamde ‘whitelist’ plaatst, is het leed geleden. Een ‘whitelist’ is in principe niets anders dan een ‘veilige lijst’. Zo kun je voorkomen dat belangrijke e-mails van bepaalde afzenders in de spammap belanden.

In dit artikel leggen wij uit hoe jou ontvanger jouw e-mailadres kan ‘whitelisten’.

Hoe zet je een e-mailadres in de whitelist?

Zo werkt dat in Gmail

Je kunt het makkelijkst in je inbox op zoek gaan naar een e-mail van de afzender die je als veilig wilt aanmerken. Sleep deze e-mail naar de Primair-tab in je inbox. Je krijgt dan van Gmail de vraag of je dit ook wilt doen voor toekomstige berichten van die afzender. Klik op Ja en e-mails van die afzender komen dan standaard binnen onder de Primair-tab.

Heb je een andere indeling van Gmail en alleen het postvak in? Dan kun je een e-mail adres ook zo toevoegen aan de veilige lijst.
Zie afbeelding hieronder.

1. Je vinkt de mail aan om welke e-mail adres het gaat. Dan klik je op de puntjes die onder het zoekbalkje staan. Daar opent een lijstje waarin staat: Berichten zoals deze filteren. Dit klik je aan.

Dan krijg je het volgende venster

Klik onderaan op filter maken. Vink vervolgens het hokje aan bij Nooit naar Spam zenden en druk op Filter maken om te bevestigen.

Zo werkt dat in Hotmail

 • Klik rechtsboven op het tandwieltje en dan op Options
 • Klik aan de linkerkant onder Junk email op Safe senders 
 • Voeg het e-mailadres toe die je wilt whitelisten

Bekijk dit filmpje.

Zo werkt dat in Outlook

Gebruik je Outlook, ga dan naar je inbox en klik rechtsboven op het tandwieltje en vervolgens op Alle Outlook-instellingen weergeven. In het instellingenmenu klik je op Ongewenste e-mail. Hier vind je een lijst van geblokkeerde en veilige afzenders en domeinen. Klik op Toevoegen om adressen te whitelisten.

Binnen Outlook vind je ook de optie om mailinglijsten als veilig te bestempelen. Wil je bijvoorbeeld updates over je favoriete bands of kortingen bij bepaalde webshops blijven ontvangen, dan kun je onder Veilige mailinglijsten adressen toevoegen.

Outlook biedt zelfs de mogelijkheid om een filter aan te maken, waarmee je kunt aangeven alleen e-mails te vertrouwen die afkomstig zijn van de adressen uit de lijst met veilige afzenders en domeinen. Bedenk wel dat als een afzender niet op die veilige lijst staat, je dan geen mails in je inbox ontvangt van deze afzender. Het gevaar van dit soort filters zit in een klein hoekje… Je kunt dit vinkje beter uit laten staan.

Voor meer info over Outlook, zie:

Gebruik je een ander e-mail systeem? Zoek dan even naar een handleiding waarin staat hoe je een e-mailadres kunt whitelisten.

WYSIWYG Editor2021-05-11T10:50:57+02:00

Als je weinig of geen kennis van HTML-codes hebt, is er een gratis tooltje dat in WordPress ingebouwd zit, wat heet: een editor. Met een WYSIWYG-editor kun je websites opbouwen zonder codes te gebruiken op een manier die lijkt op het opmaken van een Word-bestand.
WYSIWYG staat voor What-You-See-Is-What-You-Get verwijst naar de opbouw die je doet, dat je al ziet wat je doet, zonder dat je code hoeft te weten.

YouTube2019-05-18T18:51:02+02:00

De website www.youtube.com is de grootste videowebsite ter wereld, waar gebruikers zelf geuploade video’s kunnen delen.

Is jouw vraag niet beantwoord?

Neem gerust contact met ons op om je vraag te stellen.

Ga naar de bovenkant