Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

  • eenvoudig en snel
  • geschikt voor elke gebruiker
  • met groot gemak orde in je digitale fotocollectie
  • plaats foto’s in een map waarvan de naam begint met JJJJ-MM-DD, zo zoek je snel

LET OP: wanneer u de installatie start moet er voldoende ruimte op de pc zijn
LET OP: verwijderd u picasa of foto’s uit picasa dan zijn ze ook verwijderd van uw pc.

* overzicht houden in een grote hoeveelheid digitale foto’s.
* hanteer een bepaalde systematiek en archief
* geen snelle computer voor nodig.
* bestandsstructuur voor foto’s

De Installatie Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Tijdens het installeren van Picasa wordt gevraagd welke mappen meegenomen moeten worden bij de indexatie van de foto’s. Daarbij kan de gehele schijf of een specifieke map met afbeeldingen worden aangewezen. Meestal is het voldoende om de persoonlijke map met afbeeldingen te selecteren. Na de installatie begint Picasa gelijk met het laden en scannen van de foto’s; op het scherm komen de thumbnails van de foto’s in snel tempo voorbij.

LET OP: De ingescande gegevens kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, neem een map waar voldoende ruimte is.
Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Naam en locatie van foto’s aanpassen

In Picasa worden foto’s gemakkelijk van het ene mapje naar het andere gesleept en kan de naam eventueel worden aangepast. De originele bestanden worden echter niet zomaar zonder toestemming gewijzigd. De bestandsnamen van een reeks foto’s kunnen heel eenvoudig in één keer worden aangepast door deze te selecteren en vervolgens te kiezen voor ‘Afbeelding’, meerdere bewerken, ‘Naam wijzigen’. De bestanden krijgen dan allemaal dezelfde naam, aangevuld met een oplopend nummer.

Download Picasa op (download: picasa.google.nl)

Importeren van foto’s
Het importeren van foto’s gaat heel eenvoudig met de knop Importeren.

Picasa importeert automatisch de foto’s van de aangewezen locatie (toestel of bestandsmap). Pas op dat na het selectief importeren de nog niet geïmporteerde originele bestanden niet worden verwijderd. Kijk ook even naar de functie Extra, Mappenbeheer waar kan worden aangegeven welke fotomappen meegenomen moeten worden en welke niet.

Belangrijk!

Wat Picasa voornamelijk zo gebruikersvriendelijk maakt, is de integratie met andere software. Foto’s kunnen eenvoudig per e-mail worden (ook hier geldt de tip met de CTRL-toets!). De bestandsgrootte van de foto’s wordt aangepast aan de beperkte snelheid van internet zodat ook met een trage internetverbinding de e-mail snel verzonden en ontvangen (!) kan worden.

Het exporteren van foto’s waarbij het formaat en de bestandgrootte aangepast kunnen worden, is ook een prettige functie. Daarnaast kunnen de foto’s met een Blogger-account direct op de blogwebsite worden geplaatst

TIP: Na het de-installeren van Picasa kunnen de achtergebleven Picasa.ini-bestanden met de zoekfunctie van Windows gemakkelijk worden verwijderd.