Sommige hunkeren naar het einde van dit jaar, omdat 2023 ze meer hoop biedt. Anderen blijven nog graag even hangen in dit jaar omdat ze de liefde van hun leven hebben leren kennen, in hun droomhuis zijn gaan wonen of een ziekte overwonnen hebben. 2023 het was een jaar met vele gezichten.

De laatste weken van 2023 en wanneer we door onze website www.mooibernheze.nl scrollen, zijn we enorm trots op onze media: met nog steeds de oorspronkelijke missie: ‘Zorgen dat iedereen; of je nu ziek bent, slecht ter been, druk door werk of ver weg van Bernheze, kan delen en ontvangen wat er in Bernheze leeft, door en voor Bernheze’.

Bijzonder Bernheze
En wanneer je dan ziet wat er allemaal te doen is; de vele initiatieven, de vele organisaties waar allemaal vrijwilligers achter zitten, de mooie bedrijven die het vuur uit de sloffen lopen, wetende dat ze nog vele uitdagingen moeten doorstaan én daarnaast gewoon klaarstaan voor alle goede doelen waarvoor geld op gehaald wordt. Ongelooflijk eigenlijk.

MooiBernheze online of op papier; de vele berichten vanuit onze kernen, soms kneuterig, maar altijd ontstaan uit grote dromen. De verhalen die we vertellen komen allemaal voort uit de kleine alledaagse dingen; de slager die voor het eten zorgt, de bakker die de geur van gebakken brood door het dorp laat gaan in de vroege ochtend, de wethouder die op zijn fiets stapt, de sportvereniging die bij ochtenddauw al de poort opengooit, de makelaar die een nieuw thuis verkoopt en die nieuwe dorpsgenoten die via MooiBernheze ontdekken wat we allemaal te bieden hebben als gemeenten.
De oma die naar haar kinderen wandelt en de puber die klaar is met het bankje in het park en zich inschrijft als ondernemer en de nieuwe generatie ondernemer is, die in de toekomst klaarstaat voor zijn sportclub, het dorpsfeest en het goede doel met Kerst voor de minderbedeelden.

MooiBernheze zorgt inmiddels voor veel meer verbindingen tussen de vele organisaties, ondernemers en inwoners. Sommige enthousiast, net zoveel afwachtend, maar zorgend voor veel activiteit. Dat maakt ons trots op het ‘idee’, een beetje kneuterig maar met een grote droom erachter, op ons team en op onze gemeenschap.

Fijne kerstdagen en een geweldig en gezond 2023 gewenst.

Rian en Heidi en Team Bernheze Media.