BERNHEZE – De lokale redacteuren en fotografen kennen de dorpen, de straten en de inwoners op hun duimpje. Ze kennen het verleden en verkennen het heden. Zij zorgen met hun verhalen en foto’s dat de inwoners op de eerste rij zitten bij persoonlijke verhalen, wedstrijdverslagen en bijzondere mijlpalen. De lezers weten van de hoed en de rand en blijven betrokken in een sterk veranderende maatschappij. Huis-aan-huis kranten vervullen dus een maatschappelijke functie.

Bernheze Media is enorm trots dat ze met een enthousiast team een unieke en onderhoudende krant kan maken die elke week bij de lezers in de bus valt. En dit al acht jaar lang! Dat is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Sommige huis-aan-huis kranten hebben het zwaar en dat is niet anders bij regionale en landelijke papieren kranten. We leven immers in een digitaal tijdperk.

Conventioneel

Laten we nog eens kijken naar de missie waar DeMooiBernheze- Krant ooit mee begon. ‘Dàt laten zien, waar Bernheze trots op is’, ‘Onze lezers geven, wat we graag zelf zien’ en ‘Zorgen dat bedrijven zich kunnen laten zien in Bernheze’. Een krant met kwalitatief stevig papier, geniet en prachtig   drukwerk. En dàt is nog steeds de kern van DeMooiBernhezeKrant. De krant is een product van Bernheze Media, vanaf het begin afhankelijk van inkomsten die de krant genereert door middel van advertenties. Zonder ervaring in de krantenwereld, een onconventionele manier om een huisaan-huis krant uit te brengen. Heel bijzonder, baanbrekend én met een duidelijke maatschappelijke functie.

Inwoners

Maar net zoals elke gemeente haar eigen identiteit heeft, heeft ook iedere huis-aan-huis krant een andere werkwijze. De een publiceert 112 nieuws en anderen verslaan het politieke nieuws. Lokaal nieuws, regionaal nieuws en landelijk nieuws zijn onderwerpen van gesprek, wat plaatsen we wel en wat niet. Vele inwoners doen hun verhaal en vele initiatieven halen geld op voor het goede doel.

Mooie verhalen; onze lezers laten ons met regelmaat weten dat de krant ‘broodnodig’ is. Daar zijn wij heel blij mee. Daar staan we bij stil in ‘De week van de huis-aan-huis krant’ die we deze week vieren, met mooie acties.

Lezersactie: huis-aan-huiskrant broodnodig!

Onze lezers laten ons met regelmaat weten dat de krant ‘broodnodig’ is. Daar zijn wij heel blij mee. We hebben hiervoor een mooie actie bedacht. Deze actie is een combinatie met de jaarlijkse fotowedstrijd die we in de zomervakantie hebben.

Hoe werkt het verder?

– Prijs voor de drie winnaars: een jaar lang elke week één gratis brood; van 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020
– Nummer 2: canvas van een foto naar keuze
– Nummer 3: muismat met een foto naar keuze

Deze actie is een combinatie met de zomerfotowedstrijd. We hebben voor deze actie 3 eerste prijs winnaars, een tweede prijswinnaar en een derde prijswinnaar.
– Foto’s kunnen ingestuurd worden tot en met maandag 19 augustus 12.00 uur, naar: info@demooibernhezekrant.nl.

Lezersopdracht:

Lever de mooiste, gekste, leukste of origineelste foto aan met een DeMooiBernhezeKrant!

Fotowedstrijd:

De fotowedstrijd staat open voor alle lezers van DeMooiBernhezeKrant en www.mooibernheze.nl. Professionele fotografen en medewerkers van DeMooiBernhezeKrant en www.mooibernheze.nl zijn van deelname uitgesloten. De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden (in JPG formaat, resolutie 300 DPI en tenminste 1MB groot). Stuur geen archiefopnamen in, maar alleen recent gemaakte foto’s. Toelichtingen op of bij de foto’s zijn niet nodig; de foto moet het verhaal zelf vertellen. Bedenk ook dat foto’s vaak pas mooi worden als er mensen of dieren op staan.