Thuiswerken is leuk. Tenminste als je je niet gek laat maken. Hier een paar tips die je kunnen helpen in het krijgen van een nieuwe ritme. Wellicht dat je de smaak te pakken krijgt. Ga door met wat je anders doet. Je dagelijkse ritme vasthouden zoals je gewend bent, werkt het beste. Vertellen dat je daarbij gewoon op moet staan als anders, laten we achterwege. Dus wanneer je fris en fruitig je ontbijt op hebt, kun je met onderstaande tips aan de slag:

Online werken
Als ondernemers zijn ook wij volledig online inzetbaar. Het enige dat de computers niet over kunnen nemen van de mensen, is het menselijk contact. En dat is dan ook wat wij graag blijven doen met bijvoorbeeld Whereby, Skype of Zoom. Voor online werken zijn vele tools die je kunt gebruiken. Vooral online kunnen deze je helpen: Google Drive, Dropbox of WhatsApp Desktop, Telegram of Facetime. Allemaal online tools waar wij meer werken, mocht je hier vragen over hebben. Laat het ons weten via support@bernhezemedia.com.

Ergonomisch
Niet iedereen heeft de luxe van een thuiskantoor. Een keukentafel kan voldoen of pak voor deze bijzondere periode een tuintafel in huis. In ieder geval zorg voor een ergonomisch verantwoorde werkplek. Het is verleidelijk om op de bank of in bed je laptop te pakken, maar van focus zal dan niet veel terechtkomen. Schaf als het even kan een laptopstandaard en externe muis en toetsenbord aan, zodat je goed rechtop kunt zitten en je houding geen problemen gaat geven.

Plan
Plan je werk voor de hele dag. Als je wat gaat doen, verzand je niet in ‘paperclips tellen’, ofwel dat je te lang blijft hangen in werk dat eigenlijk niet zolang hoeft te duren. Normaal wordt je waarschijnlijk door de sociale controle op tijd teruggebracht naar focus.

Bundel vragen
Plan ook een paar keer per dag om in te bellen naar kantoor of je collega’s die ook thuis zitten. Wees efficiënt en hang niet bij elk wissewasje aan de telefoon. Bundel je vragen. Kies daarbij voor het communicatiemiddel dat het beste past. Facetime of wordt dat te gezellig? Dan gewoon even chatten, dat hou je niet zolang vol en geeft vaak snel, duidelijke korte antwoorden.

Pauzes
Ondanks dat het even wennen is, pak wel op tijd een pauze. Weg van je computer, even een andere houding. Dit gaat op kantoor vaak vanzelfsprekend. Maar ook thuis is dit nodig, zeker zoals het er nu uitziet en dat je een paar weken thuis moet werken.

Met kinderen
Er zijn vast vele tips voor het werken met kinderen thuis. Want dit kan ook nog een flinke uitdaging zijn. De enige tip die we je hier geven: Plan vooral niet te veel. Anders raak je alleen maar gefrustreerd dat je je planning niet afkrijgt of nog zo veel moet doen.

Grenzen
Zet alle social media pushberichten af. Wat gebeurt, gebeurt, dat kan je toch niet tegengaan met Social media scrollen. En als je drie keer per dag het nieuws checkt of social media; ’s morgens, ‘s middags en ‘s avonds is natuurlijk al meer dan genoeg. Zoek vooral eens naar positieve berichten.

Podcast
Werk je thuis dan kijk je op social media in je pauze, niet echt een positieve input. Een prachtige uitvinding is de podcast. Je kunt kiezen voor drie mannen die gaan zitten kletsen over het leven. Je kunt kiezen voor interviews met bekende zakenmensen, met positief ingestelde personen of kies voor ‘100% Inspiratie’ van Thijs Lindhout. Thijs heeft een mix aan mensen geïnterviewd, van bekende Nederlanders en sporters. tot zakenmensen of andere sprekers. Met als thema ‘gelukkig leven’. Als dat geen inspiratie geeft…

Succes met het thuiswerken en ‘keep in touch’.