BERNHEZE – De lokale redacteuren en fotografen kennen de dorpen, de straten en de inwoners op hun duimpje. Ze kennen het verleden en verkennen het heden. Zij zorgen met hun verhalen en foto’s dat de inwoners op de eerste rij zitten bij persoonlijke verhalen, wedstrijdverslagen en bijzondere mijlpalen. De lezers weten van de hoed en de rand en blijven betrokken in een sterk veranderende maatschappij, waarbij we de maatschappelijke functie van de huis-aan-huis bladen onderstrepen.

Bernheze Media is enorm trots dat ze met een enthousiast team een unieke en onderhoudende krant kan maken die elke week bij de lezers in de bus valt. En dit al acht jaar lang! Dat is niet zo vanzelfsprekend als dat het klinkt. Sommige huis-aan-huis kranten hebben het zwaar en dat is niet anders bij regionale en landelijke papieren kranten. We leven immers in een digitaal tijdperk.

Conventioneel
Laten we nog eens kijken naar de missie waar DeMooiBernhezeKrant ooit mee begon. ‘Dat laten zien, waar Bernheze trots op is’, ‘onze lezers geven, wat we graag zelf zien’ en ‘zorgen dat bedrijven zich kunnen laten zien in Bernheze’. Een krant met kwalitatief stevig papier, geniet en prachtig drukwerk. En dat is nog steeds de kern van DeMooiBernhezeKrant.

De krant is een product van Bernheze Media, vanaf het begin afhankelijk van inkomsten die de krant gegenereerd door middel van advertenties. Zonder ervaring in de krantenwereld met een onconventionele manier om een huis-aan-huis krant uit te brengen. Heel bijzonder, baanbrekend én met een duidelijke maatschappelijke functie.

Inwoners
Maar net zoals elke gemeente haar eigen identiteit heeft, heeft ook ieder huis-aan huis krant een andere werkwijze. De een publiceert 112 nieuws en anderen verslaan het politiek nieuws. Lokaal nieuws, regionaal nieuws en landelijk nieuws zijn onderwerpen van gesprek, wat plaatsen we wel en wat niet. Vele inwoners deden hun verhaal en vele initiatieven haalden geld op voor het goede doel. Allemaal redenen; huis-aan-huis bladen zijn broodnodig.
Daar staan we bij stil in De week van de huis-aan-huis krant die we deze week gaan vieren. De week loopt van 1 tot en met 7 juli.