Wat een heel ander gevoel dan 10 jaar geleden. Toen we met de vormgever de hele nacht doorwerkten, voor we naar de drukker konden met die eerste DeMooiBernhezeKrant. En nog spannender, de volgende dag zou de krant bij 13.500 huizen in de brievenbus vallen. Gaan jullie, de inwoners van Bernheze het wel lezen en hoe reageren jullie erop? Gaat iemand adverteren? Ook durfden we de volgende morgen de krant bijna niet meer open te slaan, bang voor fouten die we niet meer konden terugdraaien. Een spannende tijd, waarin we flink buikpijn gehad hebben. Dat is gelukkig flink veranderd.

Alweer 10 jaar geleden probeerden we jullie ervan te overtuigen dat het geen overbodige luxe was om een tweede krant uit te brengen voor de gemeente Bernheze. We hoorde regelmatig de vraag: ‘Is dat nu echt nodig, die DeMooiBernhezeKrant?’. Ja we hebben ons bestaansrecht echt moeten verdienen.

Er zijn echter ook heel veel dingen niet veranderd: ‘Van Bernheze, Voor Bernheze’, kopte het artikel in 2011 de eerste krant. Ons team; medewerkers, vrijwilligers en freelancers, allemaal Bernhezenaren die DeMooiBernhezeKrant mede realiseren en zorgen voor mooie foto’s en teksten. De bezorgers en verkopers allemaal onmisbaar.
Dan zeggen we met trots dat ‘ons’ Monique al tien jaar de krant zo mooi maakt met haar vormgeving. Ook Persgroep Nederland drukte de ruim 500 edities voor ons. Enorm fijne samenwerkingen waar we heel dankbaar voor zijn.

Daarnaast zijn er natuurlijk duizenden inwoners die meegewerkt hebben aan een artikel, of zelfs elke week een sportverslag inleveren. Dank je wel voor jullie betrokkenheid. Wat ook meteen het ultieme antwoord is op de vraag: ‘Is dat nu echt nodig die DeMooiBernhezeKrant’.

Wat ook niet veranderd is, is de grote moeite die we stoppen in het corrigeren van de teksten en de zorg die we besteden aan alle foto’s, afbeeldingen, indeling van de pagina’s en vormgeving. En ook al weten we inmiddels dat het een utopie is om de krant 100% foutloos te maken, het blijft ons uitgangspunt.

We krijgen de vraag vaak ‘hoe komen jullie aan al die verhalen’. Dat vragen wij ons ook wel eens af, maar er blijven verhalen komen, doordat de inwoners van Bernheze bijzondere mensen zijn. Zij blijven maar mooie activiteiten ontplooien, buitengewone prestaties neerzetten en ons en alle lezers verrassen met lieve initiatieven. Die mensen doen het niet voor de roem, maar vertellen om andere te inspireren, op ideeën te brengen. Na al die inwoners die zich openstelden, is het wel zo eerlijk als wij ook open zijn over wie we zijn en wat ons beweegt. Alle medewerkers zijn al in eerdere edities uitgelicht en in deze krant zijn wij nu zelf aan de beurt.

‘Meegaan met de tijd, richten op nieuwe technieken en voldoen aan de eisen en wensen van de adverteerders’. Dat hebben we gedaan. Dit zorgde ervoor dat we de officiële gemeenteberichten konden gaan plaatsen voor de gemeente Bernheze én dat de ondernemers bleven zorgen dat alles bovenstaande kan, omdat zij adverteren. Want om nog een veel gestelde vraag te beantwoorden: Nee, wij krijgen geen subsidie. De advertenties zijn onze inkomsten. Wij zijn dan ook enorm dankbaar voor alle ondernemers die meerwaarde zien in het adverteren én ook voor alle ondernemers die enkel en alleen erin staan omdat zij Bernheze deze krant gunnen. Kei bedankt namens alle lezers.

We hopen dat we jullie verwachtingen waargemaakt hebben en in de toekomst jullie blijven verrassen met wat Bernheze allemaal te bieden heeft. Benieuwd wat Bernheze Media nog meer te bieden heeft? Zaterdag zetten we de deuren open tijdens de Open Dag in ’t Mediahuys. Wees welkom en voor nu: Veel leesplezier.

Met verbindende groet,

Heidi Verwijst en Rian van Schijndel
& Team Bernheze Media