Column: Ondernemend Bernheze
Als digitaal assistent komen we heel vaak nog tegen dat bedrijven zich niet aangemeld hebben bij Mijn Bedrijf van Google. De nummer één mogelijkheid om mooier, maar vooral ook sneller tevoorschijn te komen bij een zoekactie in de zoekresultaten van Google. Het aanmelden van je bedrijf bij Google Mijn Bedrijf is de belangrijkste manier om GRATIS met het zoekmachineresultaat op te vallen.

Wat is Google Mijn Bedrijf?
Je vermelding wordt weergegeven wanneer mensen via Google Zoeken en met Google Maps naar je bedrijf of vergelijkbare bedrijven zoeken. Met Google Mijn Bedrijf kun je eenvoudig jouw vermelding maken én aanvullen met extra afbeeldingen en tekst en updaten wanneer nodig. Zo laat je je bedrijf van de beste kant zien om nieuwe klanten te trekken, zonder dat het je een cent kost.

Aanmelden: Je meldt je aan met een Google-account, dat kan met een gmail adres, maar ook gewoon met je bedrijfsmail. Hierna maak je je bedrijf aan op Google, die vaak al geregistreerd staat, maar die eis je op als jouw bedrijf. Daarna krijg je een code thuisgestuurd per post, deze kan je invoeren in je eerder aangemaakte account.
Hierna ga je je bedrijfsvermelding verbeteren en aanvullen met gegevens, waarvan belangrijk is dat je potentiële klanten dit zien. Google Mijn Bedrijf biedt jou de tools om jouw vermelding te updaten en contact te leggen met klanten vanaf je telefoon, tablet of computer… helemaal gratis!

Via Google Mijn Bedrijf krijg je ook vaak meteen antwoord op vragen als; hoe zien mijn klanten mijn bedrijfsvermelding, hoe gebruiken ze mijn vermelding? Hoe hebben ze je gevonden? Waar komen ze vandaan? Dit wordt vaak ongevraagd opgestuurd en is mooi om te zien dat dit veel vaker gebruikt wordt dan je zou verwachten.

Heb jij nog geen Google Mijn Bedrijf-vermelding?
Na bovenstaande informatie gelezen te hebben, kom je natuurlijk tot de conclusie dat juist zo’n vermelding uiteindelijk zorgt voor meer bezoekers van je website. En dat wil je natuurlijk maar al te graag!

Hulp daarbij nodig? Laat het ons weten.