Wikipedia: => Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem (op internet) waarmee computers zoals webservers en mailservers alsmede bepaalde diensten en toepassingen kunnen worden geïdentificeerd. De domeinnaam verwijst doorgaans naar een IP-adres dat uit nummers bestaat, maar kan ook andere technische verwijzingen omvatten. Het DNS functioneert zodoende als het ware als een telefoongids (van het internet). Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden. Zowel bedrijven als particulieren maken er daarom intensief gebruik van, zowel om te vinden als om gevonden te worden op internet… <…>

Uitleg in gewone taal: Een domeinnaam is niet meer dan het adres waar je wil gaan wonen.

Registreren: Een huisadres staan bij de gemeente geregistreerd en de domeinnamen bij Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland. Er kan net als een adres maar een uniek website adres geregistreerd worden.
Uniek: Voor een eigen website heb je een unieke domeinnaam nodig. Hiermee weten potentiële klanten direct wie je bent en wat je doet. Wij vergelijken het bedenken van een domeinnaam met het zoeken naar een adres waar je wilt gaan wonen. Dit gaat niet over een nacht ijs, maar soms weet je het in een keer zeker. Dan is het noodzaak om je domeinnaam direct te registreren, omdat een domeinnaam een uniek adres op het internet is en ook je e-mailadres is hieraan gekoppeld.
Hoe kies je dan een goede en passende domeinnaam?
Het is belangrijk om na te gaan wat het doel van je website is. Wie wil je met je doelgroep bereiken? Vraag je ook af waar deze mensen op het internet naar zouden gaan zoeken (relevante zoekwoorden). Je domeinnaam komt namelijk tevoorschijn in Google wanneer deze overeenkomt met een zoekopdracht.

Heb je al een idee?

  • Typefouten voorkomen. Denk na over de spelling. Je domeinnaam moet zo eenvoudig mogelijk te spellen zijn, om typefouten te voorkomen.
  • Ook moet de naam niet te lang zijn: mensen onthouden een korte domeinnaam beter dan een lang domeinnaam.
  • Koppeling maken. Houdt voor ogen dat het belangrijk is dat de domeinnaam relevant en logisch te koppelen blijft bij jouw organisatie en het doel van je website.
  • Lengte. Een domeinnaam mag uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens bestaan. Letters, cijfers of een koppelteken, het mag allemaal. Hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens dien je te vermijden.

Is je domeinnaam nog vrij?
Omdat op een www. maar één identiek adres geregistreerd kan worden, houdt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) deze domeinnaamregistratie in de gaten. Wanneer je een domeinnaam kiest, is het daarom verstandig om te checken of deze nog vrij is.

Bernheze Media helpt jou daarbij. Wij registreren je domeinnaam en verzorgen ook jouw hostingregistratie.

Bernheze Media helpt jou de lucht in
Wij zorgen dat je binnen no-time online én 24/7 via e-mail bereikbaar bent.
Capaciteit en snelheid gemixt met kennis maakt ons een goede partner in jouw domeinnaam en hostingregistratie. Daarnaast zijn wij – net als jouw website – uitstekend bereikbaar. Onze gemiddelde reactietijd op jouw vraag is 60 minuten. Dat is pas service! Ook monitoren wij onze dienstverlening 24/7.
Neem gerust contact met ons op via 0412–795 170 of via info@bernhezemedia.com.